arrow_upward
Inspiroidu:

Leivo mehevä joulukuusi joulupöydän iloksi

Joulunajan kahvipöydän kruunaa croissant-taikinasta taiteiltu joulukuusi. Tarjoa mehevän joululeivonnaisen kanssa kupillinen kuumaa Jaffa Jouluomenaa.

Omenajoulukuusi

 
6 hengelle
 
2 pkt croissant-taikinaa
1 rs paistonkestävää omenamarmeladia
1 ½ dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
1 ½ dl keltaisia rusinoita
 

Voiteluun

1 keltuainen
 

Koristeluun

tomusokeria ja rosmariinin oksia
 

Valmistusohje

1. Leikkaa taikinarulla paloiksi pystysuuntaisten katkoviivojen kohdalta, jotta saat suorakaiteen muotoisia paloja (kaksi kolmiota yhdessä). Nipistele taikinakolmiot kiinni toisiinsa ja levitä pinnalle omenamarmeladia. Ripottele päälle pekaanipähkinöitä ja rusinoita.
2. Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi lyhyen reunan suuntaisesti. Leikkaa rulla kolmeen palaan ja nosta leivinpaperin päälle. Jatka samoin lopun taikinan kanssa.
3. Kokoa kuusi laittamalla viisi taikinakiekkoa kuusen alaosaksi, laita seuraavaan kerrokseen neljä, siitä seuraavaan kolme. Lisää vielä yksi kerros, johon tulee kaksi taikinakiekkoa ja lopuksi kuusen kärjeksi yksi. Muotoile lopusta taikinasta kuuselle jalka. Jätä taikinakiekkojen väliin noin 1 cm väli, jotta ne kohovat kauniisti. Voitele kuusi keltuaisella.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele rosmariinin oksilla.
 

Vinkki! Voit käyttää myös kanelilla maustettua omenamarmeladia.